Ενίσχυση των δήμων για εργασίες πυροπροστασίας από το “Πράσινο Ταμείο”

Με το ποσό των 770.000 ευρώ ενισχύονται και οι τέσσερις Δήμοι του Νομού μας για την πυροπροστασία από το «Πράσινο Ταμείο» στο πλαίσιο του προγράμματος «Προστασία και αναβάθμιση δασών 2024» του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Τα ποσά που εγκρίθηκαν για κάθε δήμο έχουν ως εξής:

• Δήμος Αργοστολίου: 280.000

• Δήμος Σάμης: 200.000

• Δήμος Ιθάκης: 190.000

• Δήμος Ληξουρίου: 100.000

Τα χρήματα που εγκρίθηκαν και θα λάβουν οι Δήμοι μας αφορούν εργασίες για την δημιουργία ζωνών μέσου πλάτους δέκα (10) μέτρων, σε όμορες του οικιστικού ιστού ζώνες μείξης με δάση και δασικές εκτάσεις υψηλής επικινδυνότητας για την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών.

Η ενίσχυση την δεδομένη στιγμή είναι ιδιαίτερα σημαντική.

Συνδυαστικά με την χρηματοδότηση ρεκόρ για την Κεφαλονιά (4.404.450 ευρώ) από το Ταμείο Ανάκαμψης υπό την επίβλεψη της Διεύθυνσης Δασών Κεφαλονιάς για τις εργασίες προληπτικών καθαρισμών των δασών σε περίπου 3,5 χιλιάδες στρέμματα που εκτελείται αυτό το διάστημα στην περιοχή μας, η νέα χρηματοδότηση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας ενισχύει αποκλειστικά τους Δήμους μας μέσω του Πράσινου Ταμείου, δίνοντας τους την δυνατότητα σε συνεργασία με την Πυροσβεστική και την Πολιτική Προστασία να γίνονται συντονισμένες ενέργειες διασφαλίζοντας ακόμη περισσότερο την ασφάλεια των συμπολιτών μας και των περιουσιών τους στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη.

#Παναγής_Καππάτος

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Accept