Εκτύπωση

 Μάσκες πουλιών που κατασκεύασαν και ζωγράφησαν οι μικροί μας φίλοι.

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου και ο Δήμος Κεφαλονιάς σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία την Ευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών (Eurobirdwatch 2016). Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Κουτάβου, tόπου είναι η έδρα του Φορέα Διαχείρισης, την Κυριακή 2 Οκτωβρίου.

Η εκδήλωση υλοποιήθηκε ταυτοχρόνως σε 36 χώρες, υπό την αιγίδα του Birdlife International και το θέμα της φετινής διοργάνωσης ήταν τα μεταναστευτικά πουλιά και οι βιότοποί τους.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν περίπου 60 επισκέπτες, όλων των ηλικιών, αλλά κυρίως γονείς με παιδιά. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του, ως εκπρόσωπος του Δήμου Κεφαλονιάς, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Κεκάτος.

Οι επισκέπτες ενημερώθηκαν από το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης για τη μετανάστευση των πουλιών, τη σημασία της χώρας μας, αλλά και του Ιονίου ειδικότερα, ως δρόμος διέλευσης εκατομμυρίων μεταναστευτικών πουλιών και για τους βιοτόπους των ειδών. Μέσω περιβαλλοντικών παιχνιδιών, οι μαθητές και τα παιδιά που συμμετείχαν, είχαν την ευκαιρία να κατανοήσουν τους κινδύνους που κρύβει το ταξίδι της μετανάστευσης και πόσο σημαντικό είναι να προστατευθούν οι περιοχές που φωλιάζουν και αναπαράγονται τα πουλιά, καθώς και οι μεταναστευτικές τους διαδρομές.

Το προσωπικό του Φορέα διέθεσε στους επισκέπτες κιάλια και διόπτρες για την παρατήρηση των πουλιών στην λιμνοθάλασσα του Κουτάβου, οδηγούς αναγνώρισης των ειδών, αναμνηστικές τσάντες του Φορέα Διαχείρισης και στους μικρούς επισκέπτες ζωγραφιές και χειροτεχνίες με θέμα τα μεταναστευτικά πουλιά της χώρας μας.

Ταυτόχρονα, έγινε αναγνώριση και καταμέτρηση των ειδών που παρατηρήθηκαν στην περιοχή. Συνολικά καταμετρήθηκαν 181 πτηνά από 13 διαφορετικά είδη, μεταξύ των οποίων: χήνες, πρασινοκέφαλες πάπιες, λευκοτσικνιάδες, αργυροτσικνιάδες, σταχτοτσικνιάδες, κορμοράνοι, αλκυόνες, ακτίτες, κύκνοι, φαλαρίδες, γερακίνες, καστανοκέφαλοι γλάροι και ασημόγλαροι.

Ευχαριστούμε όλους όσους συμμετείχαν στην Γιορτή Πουλιών και συνέβαλαν με την παρουσία τους στην επιτυχία της και ανανεώνουμε το ραντεβού μας με ανάλογες δράσεις το προσεχές μέλλον.

Η Πρόεδρος του Δ.Σ.

και το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης

 

 Εθνικού Δρυμού Αίνου

 

                                                           

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Παρατήρηση πουλιών στην Λιμνοθάλασσα του Κουτάβου με τη συμμετοχή των μικρών μας φίλων.

 

Την Γιορτή πουλιών τίμησε με την παρουσία του ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Ευάγγελος Κεκάτος.

 

Περιβαλλοντικό παιχνίδι και κατασκευές για τα παιδιά από την υπεύθυνη της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης κ. Γεωργία Λυσίτσα, Δασολόγο του Φορέα Διαχείρισης.  

 

 

 

 

 

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από το Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.