Εκτύπωση

Στα πλαίσια εφαρμογής του προγράμματος εντομοκτονίας στις Περιφερειακές Ενότητες Κεφαλληνίας & Ιθάκης, σας γνωρίζουμε ότι το πρόγραμμα ψεκασμών έχει ως εξής :


ΤΕΤΑΡΤΗ 14/09/2016 Δ.Ε. ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ:(ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ-ΣΧΑΡΕΣ ΠΟΛΗΣ, ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΛΑΣΣΗΣ, ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑ ΚΟΥΤΑΒΟΥ) Δ.Ε.ΛΕΙΒΑΘΟΥΣ:(ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ,ΚΑΡΑΒΑΔΟΣ, ΤΡΑΠΕΖΑΚΙ, ΛΟΥΡΔΑΣ)

ΠΕΜΠΤΗ 15/09/2016 Δ.Ε. ΠΑΛΙΚΗΣ:(ΛΗΞΟΥΡΙ, ΠΕΡΙΟΧΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ, ΜΑΝΤΖΑΒΙΝΑΤΑ, ΚΟΥΝΟΠΕΤΡΑ, ΞΙ, ΧΑΒΔΑΤΑ, ΒΑΤΣΑ,ΛΙΒΑΔΙ )

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16/09/2016 Δ.Ε. ΣΑΜΗΣ:( ΣΑΜΗ , ΚΑΡΑΒΟΜΥΛΟΣ, ΖΕΡΒΑΤΑ, ΛΙΜΝΗ ΚΑΡΑΒΟΜΥΛΟΥ,ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΣΑΜΗΣ) Δ.Ε. ΕΛΕΙΟΥ-ΠΡΟΝΝΩΝ: (ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΠΟΡΟΣ, ΤΖΑΝΝΑΤΑ,ΣΚΑΛΑ,ΚΑΤΕΛΕΙΟΣ,ΒΑΛΕΡΙΑΝΟ )

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 17/09/2016 Δ.Ε. ΠΥΛΑΡΕΩΝ:(ΦΕΡΕΝΤΙΝΑΤΑ,ΑΓ.ΕΥΦΗΜΙΑ, ΔΙΒΑΡΑΤΑ) Δ.Ε. ΕΡΙΣΟΥ:(ΦΙΣΚΑΡΔΟ)

ΔΕΥΤΕΡΑ 19/09/2016 ΔΗΜΟΣ ΙΘΑΚΗΣ:( ΒΑΘΥ, ΦΡΙΚΕΣ, ΜΑΡΜΑΓΚΑΣ, ΠΛΑΤΡΕΙΘΙΑΣ, ΚΙΟΝΙ )

Οι ψεκασμοί αφορούν κοινόχρηστους χώρους και διενεργούνται με εγκεκριμένα σκευάσματα. Σε περιοχές που απαιτούν προστασία χρησιμοποιείται βιολογικό σκεύασμα που δεν έχει επιπτώσεις σε ανθρώπους και ζώα.

Δεν προβλέπονται ψεκασμοί σε ιδιωτικούς χώρους ( κατοικίες ) . Στις περιπτώσεις αυτές επιβάλλεται η λήψη μέτρων ατομικής προστασίας, η εξάλειψη εστιών στάσιμων νερών, καθώς και ο ψεκασμός με ιδιωτικά μέσα των εστιών ανάπτυξης κουνουπιών.

ΕΣΤΙΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΟΥΝΟΥΠΙΩΝ:

Επισημαίνεται ότι η κοπή της βλάστησης (γρασίδι, θάμνων, κ.λ.π.) και το πότισμα φυτών πρέπει να γίνεται τις πρωινές ώρες.

Συνιστάται η τοποθέτηση στις οικίες σιτών (αντικουνουπικά πλέγματα)και η χρήση κουνουπιέρων.

 

ΑΤΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Επιτυγχάνεται με τη προστασία του χώρου διαβίωσης, με τις λεγόμενες απωθητικές κρέμες που επαλείφονται στο δέρμα του υποψήφιου ξενιστή, τη χρησιμοποίηση κουνουπιέρας και τη χρήση απωθητικών ουσιών (πλακέτες – σπιράλ κτλ). Όλα αυτά τα μέτρα είναι καθαρά προφυλακτικά και αποτρέπουν την επαφή των κουνουπιών με το σώμα του ξενιστή.

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από το Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.