Εκτύπωση

Δεκαέξη (16) ακτές της Κεφαλονιάς διατήρησαν ή απέκτησαν την “Γαλάζια Σημαία” και φέτος, μεταξύ αυτών και η παραλία του Λουρδά.

Το ότι η θάλασσά μας είναι καθαρή το γνωρίζουμε και ελπίζουμε να τη διατηρήσουμε έτσι, άλλα όμως δεν φθάνει αυτό. Είχαμε επισημάνει και πέρσι τις ελλείψεις ώστε να είμαστε πλήρως καλυμένοι.

Εκτός των προϋποθέσεων – κριτηρίων που αναφέρονται παρακάτω, πρέπει να επισημανθούν η έλλειψη κάδων μικροαντικειμένων στην παραλία και το κυκλοφοριακό. Ιδιαίτερα στο κυκλοφοριακό υπάρχει μεγάλο πρόβλημα. Τους μήνες τουριστικής αιχμής η κατάσταση είναι ανυπόφορη με τα αυτοκίνητα σταθμευμένα και στις δύο πλευρές της παραλιακής και με το ζόρι να περνάει ένα αυτοκίνητο. Ένα χώρος στάθμευσης στην παραλία ή σε άλλο χώρο, και παράλληλη σηματοδότηση της παραλιακής οδού θα ήταν κάποια λύση.

Το να τοποθετηθούν καλαίσθητα καλαθάκια μικρών αντικειμένων δεν είναι δύσκολο. Το δύσκολο είναι να αδειάζουν (sic).

Οι προϋποθέσεις - κριτήρια συνολικά όπως αναφέρονται στην επίσημη σελίδα της “Γαλάζιας Σημαίας” είναι:

Α. Καθαριότητα θάλασσας και ακτής

Β. Οργάνωση ακτής

Γ. Ασφάλεια επισκεπτών

Δ. Προστασία της φύσης και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση

 

Οι παραλίες της Κεφαλλονιάς με “Γαλάζια Σημαία” είναι:

Άβυθος

Αγ. Βαρβάρα-Κατελειός

Άμμες

Αράγια Πόρου

Λέπεδα

Λουρδάς

Μακρύς Γιαλός

Μεγάλη Άμμος

Μούντα 1

Μούντα 2

Μπούκα Γραδάκια

Μπούκα-Παλιοσταφίδα/ Mediterranee

Ξι

Πετανοί

Σάμη

Σπάσματα

 

Λιβέριος Πετρίδης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από το Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.