Εκτύπωση

Άρθρα Εμφανίσεις: 99

Του Δημήτρη Μιχαηλίδη

«Σκοπός της εισαγωγής ξένων εργατών είναι η διατήρηση της δουλείας και η ακύρωση όλων των διεκδικήσεων των ντόπιων εργατών για μισθούς και συνθήκες εργασίας», Καρλ Μαρξ.

Η αποφυγή κατανάλωσης ζωικών προϊόντων έχει πολύ μεγαλύτερα περιβαλλοντικά οφέλη από ότι η αγορά βιώσιμου κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων. Εξετάζοντας τα δεδομένα από περίπου 40.000 αγροκτήματα σε 119 χώρες, η έρευνα επιβεβαίωσε την επιζήμια επίπτωση της βιομηχανίας κρέατος σε διάφορα περιβαλλοντικά θέματα, όπως η χρήση των υδάτων, η ρύπανση του αέρα και των υδάτων και οι εκπομπές αερίων θερμοκηπίου. Η παγκόσμια χρήση γης θα μειωνόταν 75% εάν ήμασταν χορτοφάγοι!!! … Η παραγωγή βοείου κρέατος χρησιμοποιεί 36 φορές περισσότερο γη, και παράγει έξι φορές περισσότερες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, από ό,τι η παραγωγή οσπρίων. Τ. Πουρ, Πανεπιστήμιο Οξφόρδης. Ναυτεμπορική, 9/1/2019.

Σε 24ωρη βάση θα λειτουργεί στον ΕΦΚΑ η... ασφαλιστική αστυνομία που συστήνεται βάσει του νέου Οργανισμού του Ταμείου. 11 νέα Περιφερειακά Ελεγκτικά Κέντρα Ασφάλισης, ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ, με ακόμα 8.502 θέσεις δημοσίων υπαλλήλων … Κέρδος, 25/1/2019. (σσ όλοι κυνηγούν τους αγρότες κυρίως και ίσως και τον τουρισμό …)

Επίθεση σε 2 κρεοπωλεία και 2 ιχθυοπωλεία στο Παλαιό Φάληρο πραγματοποίησε η ομάδα των «Αντισπισιστικών Υποκειμένων» στις 17 Ιαν 2019. Σε ανάρτησή τους λένε ότι αποφάσισαν να χτυπήσουν τα καταστήματα γιατί αισθάνονται απέχθεια για κάθε κυνηγό ζώων, είτε ξηράς, είτε θαλάσσης. Μάλιστα χαρακτηρίζουν τα εν λόγω καταστήματα πτωματοπωλεία. presspublica.gr, 24/1/2019 (σσ. περίεργη άποψη για την ελευθερία επιλογής έχουν μερικοί και την επιβάλουν τελείως φασιστικά, …)

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ προσκαλεί σε υποβολή αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος φυσικά ή νομικά πρόσωπα (ιδιωτικού ή δημοσίου δικαίου), αγροτικούς συνεταιρισμούς ή ενώσεις αυτών ή ομάδες παραγωγών (Κέντρα Υποδοχής Δηλώσεων, ΚΥΔ) προκειμένου να πιστοποιηθούν, ως φορείς υποβοήθησης των αγροτών για την συμπλήρωση και υποβολή της Ενιαίας Αίτησης στο ΟΣΔΕ για τα έτη 2019-2020. Η αίτηση του δικαιούχου αγρότη υποβάλλεται, είτε: απευθείας από τον ίδιο τον δικαιούχο (on line υποβολή) και αυθεντικοποίησης αυτού είτε μέσω ενός πιστοποιημένου ΚΥΔ της επιλογής του που έχει πιστοποιηθεί για τη γεωγραφική περιοχή, στην οποία ανήκει η έδρα της αγροτικής του εκμετάλλευσης. texnologosgeoponos.gr, 25/1/2019.

Ο θεσσαλικός συνεταιρισμός παραγωγών ΘΕΣγάλα υπέβαλε στις 25/1/2019 αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 106β του Πτωχευτικού Κώδικα στο Πρωτοδικείο Λάρισας. Οι τρεις πιστώτριες τράπεζες: Πειραιώς, Θεσσαλίας & Eurobank συμφώνησαν, καθώς δεν υπήρχε άλλη διέξοδος και οι απανωτές κατασχέσεις που θα ακολουθούσαν θα έβαζαν οριστικό λουκέτο στην επιχείρηση και θα έχαναν το σύνολο των κεφαλαίων τους. Το συνολικό ποσό υπολογίζεται στα 6 εκ. € ενώ το συνολικό άνοιγμα προς παραγωγούς, προμηθευτές και εργαζόμενους, μαζί με τα δάνεια, φτάνει κοντά στα 20 εκ. €. Ήδη το εμπορικό σήμα έχει δεσμευτεί για 500.000€. thessaliaeconomy.gr, 26/1/2019

Οι ντομάτες που αγοράζουμε από το σουπερμάρκετ ή τον μανάβη της γειτονιάς είναι άοσμες και η γεύση τους είναι επίπεδη, σα να τρως χαρτόνι. Οι ντομάτες πλέον συλλέγονται άγουρες και υποβάλλονται σε επεξεργασία που θα τις καταστήσει ανθεκτικές στα παράσιτα και στην ταλαιπωρία της μεταφοράς, αλλά και όμορφες στο «μάτι». Η αιτία είναι η γενετική μετάλλαξη που τους προσδίδει ένα βαθύ κόκκινο χρώμα και ομοιόμορφη εμφάνιση όταν ωριμάζουν, αλλά απενεργοποιεί το γονίδιο που δίνει τα σάκχαρα και τις αρωματικές ουσίες, που είχαν οι ντομάτες στο παρελθόν. Όταν οι ερευνητές ενεργοποίησαν εκ νέου το απενεργοποιημένο γονίδιο, ο ώριμος

καρπός δίνει 20% επιπλέον σάκχαρα και 20-30% επιπλέον καροτενοειδή, αλλά η εμφάνισή δεν είναι ομοιόμορφη. Πανεπιστήμιο Φλόριντα. Science.

Econews, 7/9/2019

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από το Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.