Εκτύπωση

Τουρισμός Εμφανίσεις: 754

Την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016, Κλιμάκιο Ανώτατων Στελεχών της Fraport επισκέφθηκε την Κεφαλονιά για συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή, την Ένωση Ξενοδόχων και το Επιμελητήριο, στα πλαίσια της ιδιωτικοποίησης του Αερολιμένος του Νησιού.

Συγκεκριμένα στις 14.00 έφθασαν, με ιδιωτικό αεροσκάφος, ο Dr.Stefan Schulte, Chairman of the Executive Board, ο κ.Bill Fullerton, Chief Technical Officer, η κ.Καλλιόπη Μεγαλομήδου, Global Investments and ManagementSenior Project Manager και ο Εκπρόσωπος της Copelouzos Group κ.Κώστας Παπακωνσταντίνου, Business Development Manager.

Τους Επισήμους υποδέχθηκε στο Αεροδρόμιο ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς κ.Αλέξανδρος Παρίσης με τους Αντιδημάρχους, κ.Διονύση Λυκούδη, κ.Σοφία Γαρμπή και κ.Ευάγγελο Κεκάτο και αμέσως έγινε Σύσκεψη υπό την Προεδρία του κ.Παρίση στο Δημαρχιακό Μέγαρο, με τη συμμετοχή και του Διευθυντού της Swissport και Μέλους της Επιτροπής Τουρισμού κ.Γεώργιου Γεροντάκη.

Αργότερα ο κ.Δήμαρχος παρέθεσε Γεύμα Εργασίας στους καλεσμένους και το απόγευμα οργανώθηκε Σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των προαναφερθέντων, συν του Προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων κ.Γεράσιμου Τιμοθεάτου και του Προέδρου του Επιμελητηρίου κ.Θεόφιλου Μιχαλάτου.

Κατά τη διάρκεια των επαφών εργασίας με τα Στελέχη της Fraport διευκρινίσθηκε προς κάθε κατεύθυνση η αυτονόητη επιθυμία της Εταιρείας για ρεαλιστική ανάπτυξη του Αεροδρομίου, με άμεσους στόχους και έμμεσες δράσεις τριετίας, τόσο σε επέκταση κτηριακών εγκαταστάσεων, όσο και σε βελτίωση των υπαρχουσών υποδομών και σε δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Ο κ.Δήμαρχος ευχαρίστησε τα Στελέχη για την επίσκεψή τους καθώς και την Copelouzos, με τον ιδρυτή της οποίας συνδέεται με φιλικούς δεσμούς.. Υπογράμμισε δε τη μεγάλη αναπτυξιακή σημασία για την οικονομική και τουριστική ζωή του Νησιού, που έχει η συγκεκριμένη συνεργασία με τη Fraport , η οποία κατέχει άριστα την τεχνογνωσία ανάπτυξης Διεθνών Αερολιμένων .

Επίσης, τόνισε τη σπουδαιότητα της αξιοποίησης του εργατικού δυναμικού με την πρόσληψη κατοίκων του Νησιού, γεγονός που είναι ήδη μέσα στα θέματα που ανακοίνωσαν οι ξένοι επίσημοι και επιβεβαίωσε την προθυμία της Δημοτικής Αρχής να συμβάλει στο μέτρο των δυνατοτήτων της προς κάθε κατεύθυνση που θα ωφελούσε το Νησί.

 Τέλος, ακολούθησε Δείπνο Εργασίας και την επομένη το πρωί ,αφού έγινε επιθεώρηση όλων των εγκαταστάσεων του Αεροδρομίου με τη συνεργασία του κ.Γεροντάκη, ευχαριστώντας τον κ.Δήμαρχο και τους Συνεργάτες του, όπως επίσης και τους Προέδρους των Ξενοδόχων και του Επιμελητηρίου για την υποδοχή και το υψηλό επίπεδο συνεργασίας, αναχώρησαν.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από το Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.