Εκτύπωση

Τοπικά Εμφανίσεις: 715

Στις 21 Σεπτεμβρίου 1943 με εντολή του Χίτλερ, οι Γερμανοί, θα εκτελέσουν ομαδικα τους Ιταλούς αιχμάλωτους. Η θηριωδία των γερμανών συνεχιστήκε, αφού δεν επέτρεψαν την ταφή των νεκρώνΟ χαιρετισμός του κ. Αλ. Παρίση:

 Εκπρόσωποι της Εκκλησίας
 Αξιότιμε Ακόλουθε Άμυνας της Ιταλικής Πρεσβείας, 
Κύριε Αντιπεριφερειάρχα, 
Κυρία Επίτιμη Πρόξενε της Ιταλίας στην Κεφαλονιά,

Κυρία Πρόεδρε της Διεθνούς Aqui και του Meditteraneo,
 Κυρίες και Κύριοι,

Με βαθύ σεβασμό στην ιστορία, της οποίας στο Νησί μας γράφτηκαν ίσως οι πιο τραγικές σελίδες του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου, είμαστε σήμερα εδώ να τιμήσουμε τη Μνήμη όλων αυτών, που άφησαν την τελευταία τους πνοή στο Νησί μας τις οδυνηρές μέρες του πολέμου με τις πιο απάνθρωπες συνθήκες.
Το έχουμε πει επανειλημμένως και θα το επαναλαμβάνουμε διαρκώς, ο κάθε μορφής πόλεμος έχει μόνο πόνο και οδύνη για όλους όσους συμμετέχουν σε όποια πλευρά και αν βρίσκονται.
Στην τραγική ιστορία της Μεραρχία Aqui στην Κεφαλονιά δόθηκε στους προγόνους συμπατριώτες μας η ευκαιρία να αναδείξουν, ότι ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές σε έναν πόλεμο, που εκ των πραγμάτων έχει εχθρούς κατακτητές, με κίνδυνο της ζωής τους μπόρεσαν να περιθάλψουν , να κρύψουν , να φροντίσουν και να φυγαδεύσουν όσους περισσότερους Ιταλούς στρατιώτες μπορούσαν.
Το ιστορικό αυτό γεγονός έχει αναγνωρισθεί διεθνώς ανακηρύσσοντας την Κεφαλονιά, ως το Νησί της Ειρήνης, της Αλληλεγγύης και του Διαλόγου, σε ειδική εκδήλωση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, υπό την Αιγίδα του Προέδρου του κ.Martin Schulz και τη συμμετοχή Ιταλών, Γερμανών και Ελλήνων Ευρωβουλευτών.
Με τους Φίλους γείτονες Ιταλούς μας συνδέουν μόνο δυνατές και ουσιαστικές σχέσεις και χαιρόμαστε που η Ιταλική παροικία δραστηριοποιείται με επιτυχία στο Νησί μας.
Το Μνημείο των Ιταλών στην Κεφαλονιά ήταν και θα παραμείνει ένας σεβαστός τόπος Μνήμης και προσευχής, έτσι ώστε ποτέ πια και σε κανένα τόπο, σε καμία χώρα, να μην επαναλαμβάνονται τέτοιες τραγικές θηριωδίες, που μόνο πόνο, θλίψη και δάκρυα προκαλούν.

Με εκτίμηση,

 

Αλέξανδρος Παρίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από το Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.