Σήμερα, Τρίτη 21 Νοεμβρίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του 2023 εορτάζονται τα Εισόδια της Θεοτόκου, και οι Ένοπλες Δυνάμεις. Βίντεο του Α/ΓΕΕΘΑ

Σήμερα, σύμφωνα με το εορτολόγιο, έχουν γιορτή οι:
Μαρία, Μαργέτα, Μαριέττα, Μαργετίνα, Μάρω, Μαριωρή, Μαρίκα, Μαριγώ, Μαριγούλα, Μαρούλα, Μαρίτσα, Μανιώ, Μαίρη, Μαρινίκη, Μυρέλλα, Μάνια, Μάρα, Μάριος *
Δέσποινα, Δέσπω, Ντέπη, Πέπη, Ζέπω *
Εισοδία
Βιργινία
Λεμονιά
Πανωραία *
Σουλτάνα, Σούζυ, Σούζη, Τάνια, Σουλτάνης
* Υπάρχουν και άλλες ημερομηνίες που γιορτάζει αυτό το όνομα.

Τα Εισόδια της Θεοτόκου στον Ναό, γνωστά στη Δύση ως Παρουσίαση της Παρθένου Μαρίας, είναι χριστιανική εορτή, η οποία εορτάζεται από όλα τα χριστιανικά δόγματα που αναγνωρίζουν αγίους στις 21 Νοεμβρίου. Ανήκει στις Θεομητορικές εορτές.

Το εορταζόμενο γεγονός δεν αναφέρεται στην κανονική Αγία Γραφή. Η πρώτη γνωστή αναφορά σε αυτό βρίσκεται στο Πρωτοευαγγέλιο του Ιακώβου, ένα απόκρυφο κείμενο του τέλους του Β΄ αιώνα. Σύμφωνα με αυτό, οι μετέπειτα γονείς της Παναγίας, ο Ιωακείμ και η Άννα, ήταν βαθιά στενοχωρημένοι από το ότι δεν είχαν παιδιά.[1] Για τον λόγο αυτό, προσευχήθηκαν και είχαν συμφωνήσει να αφιερώσουν το τέκνο τους στον Θεό. Αποκτώντας τη Μαρία λοιπόν, την πήγαν όταν ακόμη αυτή ήταν παιδί, στον Ναό της Ιερουσαλήμ προκειμένου να την αφιερώσουν στον Θεό. Αυτά είναι τα Εισόδια της Θεοτόκου. Μεταγενέστερες εκδοχές της ιστορίας (όπως το Ευαγγέλιο του Ψευδο-Ματθαίου και το Βιβλίο της Γεννήσεως της Μαρίας) προσθέτουν ότι η Μαρία αφιερώθηκε στον Ναό σε ηλικία περίπου τριών ετών, σε εκπλήρωση ενός όρκου. Κατά την παράδοση παρέμεινε εκεί προς μόρφωση για να προετοιμασθεί για τον ρόλο της ως Θεομήτωρ. (el.wikipedia)

Α/ΓΕΕΘΑ Ημέρα Ενόπλων Δυνάμεων, Ιστορία, Παναγιά & Βόρεια Ήπειρος

Αξιωματικοί, Ανθυπασπιστές, Υπαξιωματικοί, Στρατιώτες, Ναύτες, Σμηνίτες, Εθνοφύλακες και Πολιτικό Προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων. Σήμερα που η Εκκλησία μας γιορτάζει με λαμπρότητα τα Εισόδια της Θεοτόκου, της Υπερμάχου Στρατηγού και Μεγάλης Προστάτιδος των Ελληνικών Όπλων, σήμερα είναι που όρισε η Ελληνική Πολιτεία να γιορτάζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις της, να γιορτάζουν οι ακοίμητοι Φρουροί της Πατρίδος στην ξηρά, στην θάλασσα και στον αέρα που φυλάττουν και διασφαλίζουν νυχθημερόν την ακεραιότητα της Ελλάδος. Κι αυτό το έκανε η Ελληνική Πολιτεία διότι η προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων στους αγώνες του Έθνους για την επιβίωση και την ευημερία του είναι ανεκτίμητη, διαρκής και αέναη μεταφραζόμενη σε αιματηρούς αγώνες, ανείπωτες θυσίες και στιγμές μεγαλείου και δόξας που διαμόρφωσαν μια παράδοση πολεμικής αρετής με ανυπέρβλητο ιστορικό βάθος και μεγαλειώδες μέγεθος.

Μια πολεμική αρετή που την εξύμνησε ο Όμηρος στην Ιλιάδα του. Μια αρετή που γέννησε Μαραθωνομάχους, Σαλαμινομάχους και προμάχους των Θερμοπυλών και των Πλαταιών. Μια αρετή που γέννησε τους ηρωικούς Ιερολοχίτες του Επαμεινώνδα και του Πελοπίδα, και συγκρότησε τις αήττητες μακεδονικές φάλαγγες του Μεγάλου Αλεξάνδρου και τις ηπειρώτικες στρατιές του βασιλιά Πύρρου. Μια πολεμική αρετή που θα την ξαναβρούμε αναλλοίωτη στους στρατηλάτες Αυτοκράτορες, τους μεγάλους Στρατηγούς και τους αγέρωχους Ακρίτες του Βυζαντίου. Μια αρετή που διατηρήθηκε ζωντανή κι αδούλωτη απ’ τους κλεφταρματωλούς επί Τουρκοκρατίας.

Μια αρετή που έφτασε στο αποκορύφωμά της, στο απώγειό της, στη μεγαλειώδη υπέρλαμπρη έκρηξη του Έθνους με τους αγέρωχους Αγωνιστές του 1821, τους Οπλαρχηγούς, τους Καπεταναίους, τους Ναυάρχους και τους Πυρπολητές που έφεραν στο Έθνος την πολυπόθητη Λευτεριά του. Η αδάμαστη ψυχή των Ελλήνων πολεμιστών δεν σταμάτησε άλλωστε να αγωνίζεται για την Πατρίδα κατά το μεγαλύτερο μέρος του προηγουμένου αιώνα. Ακόμα και μετά το βιαστικό κι απροετοίμαστο 1897, η Ιστορία τους είδε να βγαίνουν νικητές και γεμάτοι αυτοπεποίθηση από τις μάχες του Μακεδονικού Αγώνα και να εισέρχονται στα πεδία των μαχών των Βαλκανικών Πολέμων με ασυγκράτητη ορμή, σθένος και πίστη.

Τους θαύμασε να υπερφαλαγγίζουν τις δυνάμεις των Οθωμανών στο Σαραντάπορο, να τις κατανικούν στη λίμνη των Γιαννιτσών και να εισέρχονται θριαμβευτές στη Θεσσαλονίκη μας, ανήμερα του Αγίου Δημητρίου! Τους καμάρωσε να κατατροπώνουν τον τουρκικό στόλο στην Έλλη και στη Λήμνο και να απελευθερώνουν το ένα μετά το άλλο τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου επιβάλλοντας την ναυτική ισχύ του Έθνους! Τους είδε να προελαύνουν στο Μπιζάνι και να απελευθερώνουν τα Γιάννενα μαζί με την Βόρειο Ήπειρο. Τους είδε να τρέπουν σε φυγή τα βουλγαρικά στρατεύματα στην μάχη του Κιλκίς – Λαχανά, να πετυχαίνουν περίλαμπρη νίκη στην Δοΐράνη και να συνεχίζουν ασταμάτητοι προς τα Στενά της Κρέσνας. Η ώρα της παγκόσμιας αναγνώρισης σήμαινε στο Σκρα, κατά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν οι Έλληνες κατέπληξαν τους πάντες για ακόμα μια φορά με την ορμητικότητά τους στο πεδίο της μάχης.

Λίγο αργότερα θα κυνηγήσουν, θα κυνηγήσουμε το εθνικό όνειρο στην απέναντι όχθη του Αιγαίου, στην Ιωνία και στην Μικρά Ασία, θα διαβούν τον Σαγγάριο ποταμό και θα υψώσουν την Ελληνική σημαία στο αιματοβαμμένο Κάλε Γκρότο. Είμαστε υπερήφανοι γι’ αυτούς, είμαστε υπερήφανοι για την αντοχή, την ανδρεία, την τόλμη, τον ηρωισμό, την αυταπάρνηση, την καρτερία και την μεγάλη πολεμική αρετή τους, που την επιβεβαίωσαν με τον πλέον περίτρανο τρόπο δύο δεκαετίες αργότερα, όταν, ανατρέποντας κάθε πρόβλεψη, απέκρουαν με απαράμιλλο πολεμικό σθένος τις επίλεκτες ιταλικές Μεραρχίες «πάνω εκεί στης Πίνδου μας τις κορφές», για να τις καταδιώξουν βαθιά μες στο αλβανικό έδαφος, απελευθερώνοντας για δεύτερη φορά την Βόρειο Ήπειρο.

Και συνέχισαν να καταθέτουν τα διαπιστευτήρια της πολεμικής αξίας τους αλλά και της αδάμαστης Ελληνικής ψυχής τους στα Οχυρά της γραμμής ΜΕΤΑΞΑ στην Μακεδονία μας και μετά στην Μάχη της Κρήτης, στο Ελ Αλαμέιν, στο Ρίμινι και στο ένδοξο Αντιτορπιλλικό ΑΔΡΙΑΣ, με τους Ιερολοχίτες του Χριστόδουλου Τσιγάντε και τους θρυλικούς Λοκατζήδες του Ανδρέα Καλλίνσκη να οικοδομούν τις ηρωικές παραδόσεις των Ελληνικών Ειδικών Δυνάμεων και Ειδικών Επιχειρήσεων. Ακολούθησε η πολεμική δράση του Εκστρατευτικού Σώματος της Ελλάδος στη μακρινή Κορέα, όπου διαπρέψαμε και πάλι στα παγωμένα υψώματα και στους ουρανούς γύρω από τον 38ο Παράλληλο.

Ενώ λίγο αργότερα υπερασπιστήκαμε με το αίμα μας, το «όμαιμον, το ομόγλωσσον, το ομόδοξον και το ομότροπον» στην μαρτυρική Κύπρο, επιβεβαιώνοντας τους ακατάλυτους δεσμούς που συνδέουν τον Ελληνισμό της Μητρόπολης με τον Ελληνισμό της Μεγαλονήσου. Είμαστε περήφανοι γι’ αυτούς και στις καλές και στις κακές στιγμές της Ιστορίας. Είμαστε περήφανοι γι’ αυτούς γιατί εξ αιτίας αυτών υπάρχουμε εμείς σήμερα. Άνδρες και γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων, Είμαστε πραγματικά τυχεροί, πραγματικά τυχεροί κι ευλογημένοι όλοι εμείς οι νεότεροι που προερχόμεθα από τέτοιους ανθρώπους. Είμαστε τυχεροί που μπορούμε να ανατρέξουμε σε τόσο βαθιές δυνατές κι ακλόνητες ρίζες. Είμαστε ευλογημένοι που στηριζόμεθα σε τέτοιες ηρωικές παραδόσεις και παρακαταθήκες, που μπορούμε να πιούμε και να ξεδιψάσουμε από τέτοια μεθυστικά νάματα.

Οι προκάτοχοί μας εν Όπλοις όταν ήρθε η ώρα και η ιστορική στιγμή συνέτριψαν ιδεολογήματα και αναθεωρητισμούς, τσάκισαν ολόκληρες αυτοκρατορίες, κατέπληξαν την ανθρωπότητα με την ανδρεία τους κι έκαναν τη λέξη «Έλληνας» συνώνυμο της αυταπάρνησης και της τόλμης και του αγώνα «υπέρ βωμών και εστιών». Οι αγώνες που έδωσαν τότε φωτίζουν καθαρά ξεκάθαρα τη Λεωφόρο της Τιμής και του Χρέους που πρέπει και είμαστε υποχρεωμένοι να βαδίσουμε, αν το κάλεσμα της Ιστορίας το ορίσει έτσι. Η Λεωφόρος αυτή ο δρόμος αυτός είναι ανηφορικός δύσκολος και δύσβατος από τώρα, από τον καιρό της ειρήνης, καθώς περιλαμβάνει όλα εκείνα που επιτάσσει η σκληρή «προς πόλεμον προπαρασκευή». Είναι σκληρός και δύσκολος γιατί απαιτεί συνεχείς ασκήσεις, πορείες, πλόες, πτήσεις, βολές, υπηρεσίες, βάρδιες, επιφυλακές και όλες εκείνες τις δραστηριότητες που διασφαλίζουν την ετοιμότητά μας για άμεση και αποτελεσματική αντίδραση μέρα και νύχτα, 365 ημέρες τον χρόνο, απέναντι σε οποιαδήποτε επιβουλή.

Ακοίμητοι Φρουροί…

Ακοίμητοι Φύλακες…

Αυτήν την ανηφορική Οδό πορευόμαστε όλοι όσοι ανήκουμε στην μεγάλη και τιμημένη οικογένεια των Ενόπλων Δυνάμεων, υπηρετώντας πρόθυμα, πιστά, ταπεινά, καρτερικά και αθόρυβα, με τιμή και υπερηφάνεια την Πατρίδα. Το έργο που παράγουν οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι ανυπέρβλητο, είναι μοναδικό. Είναι έργο που γεννά και προσφέρει το αγαθό της Εθνικής Ασφάλειας έναντι εξωτερικών απειλών. Είναι έργο άρρηκτα συνδεδεμένο και συνυφασμένο με την ελευθερία, την ανεξαρτησία, την ακεραιότητα και την αξιοπρέπεια της Ελλάδος και του κάθε Έλληνα πολίτη.

Με πολύ σκληρή δουλειά, μόχθο, ιδρώτα, κόπο, αλλά και με αίμα τα τελευταία τέσσερα χρόνια αντιμετωπίσαμε πολλές και πολύ σοβαρές κρίσεις, κάνοντας αυτό που μόλις προείπα, ενώ ταυτόχρονα, λειτουργώντας μεθοδικά και με σχέδιο, θωρακίσαμε ακόμα περισσότερο την Πατρίδα με την απόκτηση νέων οπλικών συστημάτων, διασφαλίζοντας και εκσυγχρονίζοντας στο μέγιστο δυνατό βαθμό αυτά που ήδη έχουμε, με την ορθολογική αναδιοργάνωση των δομών μας, με την αναβάθμιση των υποδομών μας σε περιοχές αυξημένης στρατηγικής σημασίας όπως είναι η Κρήτη και η Αλεξανδρούπολη με σχεδιασμό νέων ναυστάθμων και πολεμικών αεροδρομίων με την πρόσληψη στελεχών, με την αναβάθμιση των υφισταμένων και την οικοδόμηση νέων συμμαχιών και εταιρικών σχέσεων σε επίπεδο αμυντικής διπλωματίας, με σχεδόν όλους τους Βαλκανίους γείτονές μας, αλλά και με σημαντικές Αραβικές Χώρες όπως και με το Ισραήλ, φυσικά και βεβαίως με τους στρατηγικούς εταίρους μας, τις ΗΠΑ και την Γαλλία.

Την ίδια στιγμή, και χωρίς να κάνουμε καμία απολύτως έκπτωση στην κύρια αποστολή μας, σταθήκαμε με απαράμιλλη συνέπεια στο πλευρό της Ελληνικής κοινωνίας, όπως έκαναν πάντα οι Ένοπλες Δυνάμεις σε κάθε είδους θεομηνίες και φυσικές καταστροφές, σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες αλλά και στην πανδημία. Κανείς Έλληνας δεν θα ξεχάσει τα φιλικά και χαμογελαστά πρόσωπα του προσωπικού μας στην πρώτη γραμμή στα εμβολιαστικά κέντρα που λειτουργήσαμε την περίοδο του COVID. Όπου και όποτε μας χρειάστηκε η Πατρίδα, ανεξάρτητα από τις δυσκολίες και τη φύση των γεγονότων είμασταν, είμαστε και θα είμαστε εκεί.

Για αυτό και θέλω ακόμα μια φορά να ευχαριστήσω τον κάθε έναν και την κάθε μία από εσάς ξεχωριστά. Να σας ευχαριστήσω, γιατί εκτελείτε με απόλυτη πίστη και απαράμιλλη αφοσίωση την ιερή αποστολή σας, όπως ταιριάζει άλλωστε και όπως πρέπει σε Έλληνες στρατιωτικούς, παντού όπου υπηρετείτε, στα πυροβόλα, στα άρματα, στα Κέντρα Επιχειρήσεων, στα φυλάκια, στα πολεμικά πλοία, στα υποβρύχια, στα πιλοτήρια, στα ραντάρ και σε όλες τις επάλξεις, τους βράχους και τις θέσεις σας, από τους Οθωνούς μέχρι το Καστελόριζο και από το Ορμένιο ως τη Γαύδο.

Θέλω όμως επιπλέον να ευχαριστήσω θερμά και μέσα από την καρδιά μου και τα μέλη των οικογενειών σας, για την υπομονή και την καρτερία που δείχνουν απέναντι στις ιδιομορφίες και τις ιδιαίτερες απαιτήσεις του στρατιωτικού επαγγέλματος, καθώς και για την στήριξη που σας προσφέρουν, ώστε να είστε σε θέση να εκτελείτε με συνέπεια και αποτελεσματικότητα τη δύσκολη και πολύ απαιτητική αποστολή σας.

Και θέλω να τονίζω με έμφαση, ότι σε μια χρονική περίοδο μεγάλης αστάθειας, σφοδρών συγκρούσεων και έντονων διεθνών ανακατατάξεων, σε μια χρονική συγκυρία που ο αγώνας «υπέρ βωμών και εστιών» καθίσταται υπαρξιακός για ολόκληρα Έθνη, ο αμυντικός πυλώνας του δικού μας Έθνους, το σκληρό κέλυφος της Πατρίδας μας, οι Ένοπλες Δυνάμεις της, διασφαλίζουν απόλυτα την εθνική κυριαρχία, υψώνοντας τείχη ισχυρής αποτροπής σε ξηρά, θάλασσα και αέρα απέναντι σε οποιαδήποτε απειλή, όντας έτοιμες από πάντα και για πάντα να επιβάλουν τη βούληση του Έθνους αν η περίσταση το απαιτήσει.

Είμαστε έτοιμοι και αντικρίζουμε την μοίρα μας κατάματα, με πίστη αλλά και με αποφασιστικότητα, με θάρρος και με σύνεση, παραμένοντας ακλόνητοι στις θέσεις μας επί των επάλξεων, έτοιμοι να τιμήσουμε τα Όπλα τα Ιερά, όπως περιμένει και απαιτεί από εμάς η Ιστορία, το Έθνος και οι πρόγονοί μας, αλλά και ο Ελληνικός λαός, ώστε όποτε χρειαστεί, να προστατεύσουμε την Πατρίδα. Αυτήν την μοναδική Πατρίδα, που είναι ότι το αγιότερον, το πλέον σεβαστό και ότι πολυτιμότερο έχουμε, όπως ακριβώς το έγραψε πριν από δυόμιση χιλιάδες χρόνια ο Πλάτωνας, σε αυτά εδώ τα μέρη που ζούμε και εμείς σήμερα: «Μητρός τε καὶ πατρὸς καὶ τῶν ἄλλων προγόνων ἀπάντων, τιμιώτερον ἐστίν Πατρὶς καὶ σεμνότερον καὶ ἁγιώτερον καὶ ἐν μείζονι μοίρᾳ καὶ παρὰ Θεοῖς καὶ παρ᾿ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι»

Αξιωματικοί, Ανθυπασπιστές, Υπαξιωματικοί, Στρατιώτες, Ναύτες, Σμηνίτες, Εθνοφύλακες και Πολιτικό Προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, αυτή ακριβώς είναι η παρακαταθήκη μας, αυτή ακριβώς είναι η ιερή κληρονομιά μας, αυτή ακριβώς είναι η Μοίρα μας. Να είμαστε οι Ακοίμητοι Φρουροί της Πατρίδος και του Έθνους! Χρόνια πολλά σε όλους σας!!!

Η Παναγία μαζύ σας. Ζήτω το Έθνος!!! Ζήτωσαν οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις!!!

Post Visitors:174

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Cookies settings
Accept
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Privacy Policy

What information do we collect?

We collect information from you when you register on our site or place an order. When ordering or registering on our site, as appropriate, you may be asked to enter your: name, e-mail address or mailing address.

What do we use your information for?

Any of the information we collect from you may be used in one of the following ways: To personalize your experience (your information helps us to better respond to your individual needs) To improve our website (we continually strive to improve our website offerings based on the information and feedback we receive from you) To improve customer service (your information helps us to more effectively respond to your customer service requests and support needs) To process transactions Your information, whether public or private, will not be sold, exchanged, transferred, or given to any other company for any reason whatsoever, without your consent, other than for the express purpose of delivering the purchased product or service requested. To administer a contest, promotion, survey or other site feature To send periodic emails The email address you provide for order processing, will only be used to send you information and updates pertaining to your order.

How do we protect your information?

We implement a variety of security measures to maintain the safety of your personal information when you place an order or enter, submit, or access your personal information. We offer the use of a secure server. All supplied sensitive/credit information is transmitted via Secure Socket Layer (SSL) technology and then encrypted into our Payment gateway providers database only to be accessible by those authorized with special access rights to such systems, and are required to?keep the information confidential. After a transaction, your private information (credit cards, social security numbers, financials, etc.) will not be kept on file for more than 60 days.

Do we use cookies?

Yes (Cookies are small files that a site or its service provider transfers to your computers hard drive through your Web browser (if you allow) that enables the sites or service providers systems to recognize your browser and capture and remember certain information We use cookies to help us remember and process the items in your shopping cart, understand and save your preferences for future visits, keep track of advertisements and compile aggregate data about site traffic and site interaction so that we can offer better site experiences and tools in the future. We may contract with third-party service providers to assist us in better understanding our site visitors. These service providers are not permitted to use the information collected on our behalf except to help us conduct and improve our business. If you prefer, you can choose to have your computer warn you each time a cookie is being sent, or you can choose to turn off all cookies via your browser settings. Like most websites, if you turn your cookies off, some of our services may not function properly. However, you can still place orders by contacting customer service. Google Analytics We use Google Analytics on our sites for anonymous reporting of site usage and for advertising on the site. If you would like to opt-out of Google Analytics monitoring your behaviour on our sites please use this link (https://tools.google.com/dlpage/gaoptout/)

Do we disclose any information to outside parties?

We do not sell, trade, or otherwise transfer to outside parties your personally identifiable information. This does not include trusted third parties who assist us in operating our website, conducting our business, or servicing you, so long as those parties agree to keep this information confidential. We may also release your information when we believe release is appropriate to comply with the law, enforce our site policies, or protect ours or others rights, property, or safety. However, non-personally identifiable visitor information may be provided to other parties for marketing, advertising, or other uses.

Registration

The minimum information we need to register you is your name, email address and a password. We will ask you more questions for different services, including sales promotions. Unless we say otherwise, you have to answer all the registration questions. We may also ask some other, voluntary questions during registration for certain services (for example, professional networks) so we can gain a clearer understanding of who you are. This also allows us to personalise services for you. To assist us in our marketing, in addition to the data that you provide to us if you register, we may also obtain data from trusted third parties to help us understand what you might be interested in. This ‘profiling’ information is produced from a variety of sources, including publicly available data (such as the electoral roll) or from sources such as surveys and polls where you have given your permission for your data to be shared. You can choose not to have such data shared with the Guardian from these sources by logging into your account and changing the settings in the privacy section. After you have registered, and with your permission, we may send you emails we think may interest you. Newsletters may be personalised based on what you have been reading on theguardian.com. At any time you can decide not to receive these emails and will be able to ‘unsubscribe’. Logging in using social networking credentials If you log-in to our sites using a Facebook log-in, you are granting permission to Facebook to share your user details with us. This will include your name, email address, date of birth and location which will then be used to form a Guardian identity. You can also use your picture from Facebook as part of your profile. This will also allow us and Facebook to share your, networks, user ID and any other information you choose to share according to your Facebook account settings. If you remove the Guardian app from your Facebook settings, we will no longer have access to this information. If you log-in to our sites using a Google log-in, you grant permission to Google to share your user details with us. This will include your name, email address, date of birth, sex and location which we will then use to form a Guardian identity. You may use your picture from Google as part of your profile. This also allows us to share your networks, user ID and any other information you choose to share according to your Google account settings. If you remove the Guardian from your Google settings, we will no longer have access to this information. If you log-in to our sites using a twitter log-in, we receive your avatar (the small picture that appears next to your tweets) and twitter username.

Children’s Online Privacy Protection Act Compliance

We are in compliance with the requirements of COPPA (Childrens Online Privacy Protection Act), we do not collect any information from anyone under 13 years of age. Our website, products and services are all directed to people who are at least 13 years old or older.

Updating your personal information

We offer a ‘My details’ page (also known as Dashboard), where you can update your personal information at any time, and change your marketing preferences. You can get to this page from most pages on the site – simply click on the ‘My details’ link at the top of the screen when you are signed in.

Online Privacy Policy Only

This online privacy policy applies only to information collected through our website and not to information collected offline.

Your Consent

By using our site, you consent to our privacy policy.

Changes to our Privacy Policy

If we decide to change our privacy policy, we will post those changes on this page.
Save settings
Cookies settings